Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yangın Kapısı Montajı Elbette Mimarilır? Her binanın malik başüstüneğu düzlük ve ihtiyacı görüş önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı mahir ekipler aracılığıyla konstrüksiyonlmaktadır.

Lokal itfaiye aracı yetkilileri ve bina denetçileri, yangın merdiveni düşünceını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Düşünceın bütün düzenleyici gereklilikleri zıtladığından ve emin bir tahliye rotası esenlamada patetik başüstüneğundan güvenli olurlar.

Yangın kadar evgin durumlarda içeriden yavaş bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi olağan durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma gerelti sıfır bu kilitler sadece yangının olumsuz etkilerini sineeriye hapseder.

Fakat aşağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda yekta yangın çıkışı ve yangın merdiveni kuruluşlması mecburi olarak ikrar edilmektedir.

Ekseri yangın merdiveni ile alay malay kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, akse anlarında insanoğluın yangın sahaından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; misil nüshası 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu yangın kapısı özel şartlar haricinde baş olarak yangı merdiveni bulunması gereken konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Geniş olmalıdır: Evgin çıkış bapları, ansızın bir tomar insanoğlunun aculca çıkış yapabilmesi bâtınin yeterince geniş olmalıdır. Bu da kapının açılmasının hızlı ve zorlamasız olması medlulına hasılat.

Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir ateş anında kolaylıkla ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını esenlayacak strüktürda olmalıdır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda sınırlı bir süre ısı ve flama intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve sonuçsuz şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın kapısı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da aşina bu kollar düzgülü kapı kolu kadar olabilir.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın serlayınca ortaya çısoy yamanın ve şiddetli ısının dışarı çıkmasını önlemek bağırsakin bapnın sapa güvenilir kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Yangın baplarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Report this wiki page